Pełnoziarniste racuchy z jabłkami
Racuchy z pełnoziarnistej mąki to wyśmienity pomysł na śniadanie. Zdrowe, pożywne i przede wszystkim bardzo smaczne.

Opublikowano: piątek, 14 listopada 2014 14:06
Reklama
- 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1,5 szklanki mleka
- 2 łyżki cukru
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jabłko
- cukier puder
Jajka, mleko oraz mąkę mieszamy dokładnie, by nie było grudek. Dodajemy proszek do pieczenia oraz cukier, a na końcu starte jabłko (grubsze oczka). Jeszcze raz dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Rozgrzewamy patelnię. Gdy będzie już gorąca, dodajemy olej. Następnie nakładamy na patelnię łyżką ciasto. Smażymy po obu stronach na złoty kolor. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!
Przepis nadesłany przez 21justynaaa na konkurs "Zdrowe i pyszne śniadanie dla dziecka".
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
Reklama
Reklama
Reklama