Reklama

Reklama
  • 200 g makaron penne
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 100 g suszonych pomidorów w oleju
  • 100 g parmezanu
  • 20 g orzeszków pinii
  • 1/4 ostrej papryczki chili
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Do misy blendera (lub do naczynia do blendowania) włóż pomidory, tarty parmezan, czosnek, chili i orzeszki piniowe. Dodaj odrobinę oliwy i zmiksuj na pastę, po czym dopraw solą, cukrem i pieprzem. Makaron ugotuj według wskazówek producenta, po czym odcedź, odlej i jeszcze gorący zmieszaj z pesto i odrobiną pozostałej wody. Nałóż na talerz i posypujemy parmezanem.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na dania z makaronem

Reklama
Reklama
Reklama