Penne z tuńczykiem
Szybko przygotowany obiad nie musi być gorszy czy mniej smaczny od dania czasochłonnego. Dzięki dodatkom, takim jak tuńczyk z puszki czy zielone oliwki, możemy stworzyć pyszne i zdrowe danie w mgnieniu oka.
- materiały prasowe/ Index Food
Składniki na 4 porcje:
- 320 g makaronu rurka skośna
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 opakowanie zielonych oliwek bez pestek
- 2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- parmezan
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Rozpocznij gotowanie makaronu. Na oliwie z oliwek zeszklij cebulę, dodaj czosnek, chwilę przesmaż. Dodaj pomidory, oliwki i tuńczyka. Zagotuj, a następnie wymieszaj z ugotowanym uprzednio al dente makaronem. Posyp gotowe danie na talerzu tartym parmezanem.
Przepis nadesłany przez Index Foods.
Index Foods posiada w swojej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arriggi, GrandItalia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim, Ricola, Corny, Schwartau.
Polecamy: Pieczony tuńczyk w sosie kaparowym
Wypróbuj również: Zielone spaghetti