Składniki na 4 porcje:

Reklama
  • 320 g makaronu rurka skośna
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 opakowanie zielonych oliwek bez pestek
  • 2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • parmezan
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:
Rozpocznij gotowanie makaronu. Na oliwie z oliwek zeszklij cebulę, dodaj czosnek, chwilę przesmaż. Dodaj pomidory, oliwki i tuńczyka. Zagotuj, a następnie wymieszaj z ugotowanym uprzednio al dente makaronem. Posyp gotowe danie na talerzu tartym parmezanem.

Przepis nadesłany przez Index Foods.
Index Foods posiada w swojej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arriggi, GrandItalia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim, Ricola, Corny, Schwartau.

Zobacz także
Reklama

Polecamy: Pieczony tuńczyk w sosie kaparowym
Wypróbuj również: Zielone spaghetti

Reklama
Reklama
Reklama