Reklama

Reklama
  • 800 g mielonego mięsa
  • duża cebula
  • 4 jajka
  • 2 marchewki
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek do dekoracji

Posiekaj cebulę. Ugotuj na twardo trzy jajka i obierz je ze skorupki. Marchewki oskrob i obgotuj. Mięso włóż do miski, dodaj posiekaną cebulkę, sól, pieprz i surowe jajko. Wszystko dokładnie wymieszaj. Połowę mięsa włóż do małej foremki keksowej, ułóż ugotowane jajka i marchewki. Przykryj pozostałym mięsem. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz ok. 40 minut. Pokrój, udekoruj szczypiorkiem tak, by powstały oczy i nos. Smacznego!

Reklama

Zobacz przepis na pieczeń warzywną

Reklama
Reklama
Reklama