Reklama

Reklama
  • 1 kg buraków,
  • 4 łodygi rabarbaru,
  • 400 g rolady z koziego sera
  • 1 opakowanie roszponki
  • kilka listków świeżej bazylii
  • oliwa z oliwek
  • sól morska i wędzona
  • sok z pomarańczy
  • ocet balsamiczny

Umyte, obrane i pokrojone w cząstki buraki przełóż na blachę, skrop oliwą z oliwek, oprósz solą morską. Następnie wstaw do piekarnika i piecz około 35-45 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C. Buraki można również piec w całości, a dopiero potem obrać i pokroić w cząstki.

Umyty rabarbar pokrój w plastry o grubości 0,5 cm, przełóż na blachę, skrop oliwą z oliwek, sokiem z pomarańczy oraz octem balsamicznym, a następnie piecz 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.

Na talerzu ułóż cząstki pieczonych buraków z rabarbarem. Całość posyp roszponką, pokruszonym kozim serem oraz świeżo siekaną bazylią. Na koniec skrop oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym.

Źródło: materiały prasowe/ przepis Sylwii Wiesenberg, ambasadorki marki Fit&Easy.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama