Reklama

Reklama
  • filet z morskiej ryby
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • marchewka
  • 100 g groszku cukrowego
  • 2 łyżki masła
  • koperek
  • łyżka oleju rzepakowego

Rybę dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny, posyp mąką ze wszystkich stron. Groszek i marchewkę pokrój, ugotuj na parze lub w lekko osolonej wodzie tak, by pozostały lekko chrupiące. W naczyniu do zapiekania wysmarowanym olejem ułóż warzywa, na wierzchu rybę, polej roztopionym masłem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 180°C. Piecz ok. 25 minut. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.

Reklama

Nasza rada: Bardzo smaczny jest pieczony pstrąg. Doskonale smakuje z masłem, skropiony sokiem z cytryny.

Reklama
Reklama
Reklama