Reklama
  • łosoś
  • pasta ziół i oliwy
  • fasolka szparagowa gotowana
  • ziemniaki z wody
  • sałata
  • papryka

Reklama

Około 150g łososia umyj i osusz. Przygotuj pastę: garść ziół np. bazylii, oregano i tymianku, łyżka oliwy z oliwek plus pół ząbka czosnku zmiksuj razem, dodaj kilka kropli soku z cytryny i pół szczypty soli. Natrzyj łososia pastą i zawiń luźno w pakiecik folii aluminiowej. Zrób dziurkę widelcem i włóż do nagrzanego na 160®C piekarnika na około 20 minut. Podawaj z ugotowanymi ziemniakami (3-4 sztuki średnie), gotowaną fasolką szparagową (około 100g) i miseczką sałatki paprykowej (po pół papryki żółtej, zielonej i czerwonej pokrojone w kostkę z dodatkiem oleju z pestek winogron i octu balsamicznego).

Reklama
Reklama
Reklama