Pierniki świąteczne
Nie wszyscy lubią kruche pierniczki, inni wolą te miękkie i delikatne w środku. Jeśli należysz do tych drugich - wypróbuj nasz przepis.
- nes
Opublikowano: środa, 16 grudnia 2015 11:00
Reklama
Reklama
- 65 dag mąki,
- 30 dag miodu,
- 10 dag cukru pudru,
- 12 dag masła,
- 1 jajko,
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej,
- 80 g przyprawy do piernika,
- 2,5 łyżki kakao.
Miód podgrzać i wymieszać z pozostałymi składnikami. Na koniec dodać rozpuszczone masło. Ciasto rozwałkować na 2-3 mm. Wykroić pierniki. Piec 8-10 min w 180 st. C.
Zobacz inne przepisy na świąteczne pierniczki
Reklama
Przepis nadesłany na konkurs "Świąteczne wypieki z Babyonline.pl" nadesłane przez nes.
Reklama
Reklama
Reklama