Pierogi razowe z pieczarkami
Pierogi razowe z pieczarkami to świetna alternatywa dla zwyczajnych tradycyjnych pierogów, ciasto razowe jest pyszne i dużo zdrowsze. Wypróbuj nasz przepis.
- Edipresse
Opublikowano: piątek, 30 września 2016 14:20
Reklama
Na ciasto:
Reklama
- po 15 dag mąki razowej i pszennej
- jajko
- łyżka masła
- woda
- sól
Na farsz:
- 30 dag pieczarek
- 2 jajka na twardo
- 20 dag cebuli
- sól
- pieprz
Pieczarki obierz i usmaż na maśle. Cebulę pokrój w drobną kostkę i również podsmaż. Pieczarki posiekaj, połącz z cebulką i dopraw solą i pieprzem. Jajka ugotowane na twardo pokrój w kostkę, połącz z farszem.
Do mąki zwykłej i razowej dodaj jajko, miękkie masło i tyle ciepłej wody aby dało się zagnieść elastyczne ciasto.
Ciasto rozwałkuj na cienki placek i wykrawaj krążki. Na każdym układaj łyżkę farszu i zlepiaj pierożki. Gotuj w osolonej wodzie do momentu aż wypłyną. Wyjmij, odsącz i podawaj z podsmażoną cebulką.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na pierogi dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama