Pierś kurczaka z fetą i pietruszką
Pierś z kurczaka to delikatne mięso, które można podawać już nawet niemowlakom. W tej wersji - pieczonej z feta i pietruszką, będzie idealnym pomysłem na obiad dla trochę starszego dziecka.
- Edipresse
Opublikowano: piątek, 22 lipca 2016 12:19
Reklama
Reklama
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 15 dag sera feta
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- oliwa
- pieprz
Piersi kurczaka rozłóż i usuń ewentualne chrząstki lub kostki. Część mięsa odetnij lub rozbij delikatnie tłuczkiem, aby na całej powierzchni było podobnej grubości. Oprósz pieprzem.
Natkę pietruszki umyj i posiekaj. Ser pokrój w kostkę lub pokrusz i wymieszaj z posiekaną natką. Łyżkę natki odłóż.
Ułóż na mięsie serową masę i zepnij piersi metalowymi szpilkami.
Całość ułóż w brytfannie, polej oliwą i posyp pozostałą natką pietruszki. Piecz pod przykryciem ok. 30 minut w 180 st. C.]
Reklama
Zobacz więcej przepisów na pyszne obiady dla rodziny
Reklama
Reklama
Reklama