Reklama

Reklama
  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 15 dag sera feta
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • oliwa
  • pieprz

Piersi kurczaka rozłóż i usuń ewentualne chrząstki lub kostki. Część mięsa odetnij lub rozbij delikatnie tłuczkiem, aby na całej powierzchni było podobnej grubości. Oprósz pieprzem.
Natkę pietruszki umyj i posiekaj. Ser pokrój w kostkę lub pokrusz i wymieszaj z posiekaną natką. Łyżkę natki odłóż.
Ułóż na mięsie serową masę i zepnij piersi metalowymi szpilkami.
Całość ułóż w brytfannie, polej oliwą i posyp pozostałą natką pietruszki. Piecz pod przykryciem ok. 30 minut w 180 st. C.]

Reklama

Zobacz więcej przepisów na pyszne obiady dla rodziny

Reklama
Reklama
Reklama