Piszingier z masą krówkową
Piszingier z masą krówkową. Sprawdzony przepis.
![wafle z masą kakaową wafle, deser, podwieczorek](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/imgs9uzEm-43892e2.jpg?quality=90&resize=980,654)
- Kamil Dobosz
Data publikacji: wtorek, 10 grudnia 2013 11:21
Reklama
- andruty /6 sztuk
- wielkość mała krówki / 14
- mleko 250 ml
Do garnka na wolnym ogniu wrzucamy 12 krówek do tego dolewamy trochę mleka. Krówki rozdrabniamy nożem. Jak powstanie masa to wyłączamy ogień. Jeśli stwierdzisz, że masa jest zbyt gęsta - dolej mleka. Jeśli odwrotnie - dodaj krówkę. Pamiętaj, aby co chwila mieszać masę! Powstałą masą smarujemy andruta.
Reklama
Sprawdź inne słodkie przepisy
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama