Reklama

Reklama
  • 1,2 kg ziemniaków
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz

Farsz:

  • 40 dag wieprzowiny
  • 2 papryki
  • 2 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 15 dag pieczarek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • mąka
  • rozmaryn
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziaren pieprzu
  • mielona papryka
  • olej

Mięso pokroić w kostkę. Oprószyć papryką, pieprzem i mąką. Obsmażyć na oleju.
Dodać pokrojoną cebulę i czosnek. Smażyć 5 minut. Podlać wodą, dodać listki, rozmaryn, ziarna pieprzu, koncentrat. Dusić 15 minut. Papryki pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. Obsmażyć na oleju i dodać do mięsa. Doprawić solą, papryką. Dusić 15 minut.
Ziemniaki obrać, zetrzeć z cebulą. Połączyć z jajkami, mąką, solą, pieprzem. Usmażyć 4 placki. Polać sosem i złożyć na pół.

Reklama

Zobacz więcej przepisów z mięsem dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama