Placuszki ryżowe
Placki ryżowe na słodko - pomysł do wykorzystania na śniadanie lub na kolację. Możesz podawać je z owocami, miodem, jogurtem.
![placki, racuchy, nalesniki placki, racuchy, nalesniki](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/imgcpGmYu-a2c289c.jpg?quality=90&resize=980,654)
Data publikacji: czwartek, 19 grudnia 2013 10:10
Reklama
- 3 łyżki wody
- 2 płaskie łyżki Nestlé Sinlac
- 1,5 płaskiej łyżki mąki ryżowej
- 1-2 łyżeczki cukru
- kilka łyżek oleju do smażenia
Reklama
Nestlé Sinlac dokładnie wymieszaj z wodą. Dodaj pozostałe składniki, ponownie wymieszaj. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, poczekaj chwilę i łyżką nakładaj placki tak, żeby nie stykały się ze sobą. Po 1-2 minutach smażenia podważ łopatką placki i sprawdź ich kolor. Gdy jest złoty, odwróć je i smaż jeszcze przez chwilę. Można też smażyć placki na patelni nieprzywierającej bez dodatku tłuszczu - wtedy odwraca się je w momencie, kiedy ciasto się zetnie.
Reklama
Reklama
Reklama