Placuszki z cukinii
Pyszne i lekkostrawne placuszki z cukinią.

- Mamo to ja
Opublikowano: wtorek, 4 sierpnia 2015 09:45
Reklama
Reklama
- 150 g cukinii
- jajko
- 50 g mąki
- koperek
- olej rzepakowy do smażenia (niekoniecznie)
Cukinię umyj, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Lekko odciśnij nadmiar soku. Dodaj mąkę, jajko i posiekany koperek. Wymieszaj. Z przygotowanej masy nabieraj łyżką porcje i smaż na rozgrzanej patelni (najlepiej bez dodatku tłuszczu) małe placuszki.
Reklama
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Cukinia faszerowana kaszą gryczaną
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Monika Karbarczyk
Adrianna Trusiuk
Adrianna Trusiuk
Aleksandra Sobieraj
Przepisy
Placuszki bananowe dla dzieci i niemowląt – ekspresowe przepisy: z jogurtem, bez jaj i mleka
Ewa Janczak-Cwil
Aleksandra Sobieraj
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska