Płotki z grilla
Świeża rybka prosto z grilla to świetny pomysł na obiad w plenerze - wypróbuj nasz przepis na pyszne danie z grilla - płotki na złoto.
- Edipresse
Opublikowano: czwartek, 28 lipca 2016 11:13
Reklama
Reklama
- 50 dag płotek
- 5 łyżek oliwy
- 2 łyżki soku cytrynowego
- ulubione świeże zioła
Płotki oskrob z łusek i spraw. W misce przygotuj marynatę, wymieszaj oliwę, sok z cytryny i posiekane świeże zioła. Do marynaty włóż ryby i odstaw na 20 minut.
Wyjęte z marynaty ryby obtocz w mące. Na grillu ułóż kawałki folii aluminiowej i połóż na nich rybki. Piecz z obu stron, skrapiając od czasu do czasu pozostałą marynatą.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na dania z grilla dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama