Powidła rabarbarowe
Polecamy przepis na pyszną konfiturę rabarbarową.
![powidła, dżem, rabarbar powidła, dżem, rabarbar](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/imgmegJZT-9b70d3c.jpg?quality=90&resize=800,534)
- edipresse
Data publikacji: poniedziałek, 3 czerwca 2013 11:46
Reklama
- 1 kg rabarbaru
- 500 g cukru
- sok i skórka z cytryny
- ew. imbir lub cynamon
Rabarbar umyć, obrać, pokroić na kawałki. Wymieszać z cukrem, cytyną i imbirem lub cynamonem. Zostawić w chłodnym miejscu na noc. Następnego dnia zagotować i gotować do miękkości. Można przetrzeć przez sito.
Reklama
Polecamy: Domowe przetwory krok po kroku
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama