Reklama

Reklama
  • 50 g migdałów
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 1 kiwi (do ozdoby)
  • Jabłka do ozdoby
  • 50 g orzechów nerkowca
  • 20 g słonecznika łuskanego
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżeczka syropu klonowego/miodu

Płatki owsiane zalewamy wodą i ustawiamy na średnim ogniu. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez kilka minut, aż zmiękną. Nie zapominamy o mieszaniu. Migdały i słonecznik siekamy i dokładamy do płatków. Płatki słodzimy syropem klonowym, dodajemy pół szklanki ciepłego mleka. Następnie układamy w miseczce kolorowy wzór z bakalii i świeżych owoców.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na owsiankę dla dziecka na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama