Pstrąg z migdałami
Pstrąg z migdałami - sprawdzony przepis dla dzieci.
Opublikowano: piątek, 13 grudnia 2013 11:45
Reklama
Reklama
- 4 sprawione pstrągi,
- sól, świeżo zmielony biały pieprz,
- 2–3 łyżki mąki,
- 4 łyżki oliwy,
- łyżka płatków migdałowych,
- 2–3 gałązki natki.
Pstrągi umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Następnie obtocz w mące i otrzep jej nadmiar. Na patelni rozgrzej oliwę, włóż ryby. Smaż na średnim ogniu po 8–10 minut z każdej strony. Pod koniec smażenia połóż na rybach po kilka wiórków świeżego zimnego masła. Na drugiej, suchej patelni upraż płatki migdałów na złoty kolor (podczas prażenia ciągle mieszaj je, gdyż łatwo się przypalają). Pstrągi ułóż na ogrzanym półmisku, posyp płatkami migdałowymi i ozdób zieloną natką pietruszki. Zanim podasz dziecku, usuń ości.
Reklama
Porcja dla dziecka: kawałek ryby
Reklama
Reklama
Reklama