Pstrąg ze śliwkami
Ryba to bogate źródło wielu witamin oraz żelaza i kwasów omega-3. Pstrąg jest najzdrowszą słodkowodną rybką, jaką możesz podać małemu dziecku. Sezon jesienny w pełni - przygotuj więc pstrąga ze śliwkami.
- Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
Opublikowano: wtorek, 6 września 2016 11:46
Reklama
Reklama
- 60 dag fileta z pstrąga
- jabłko
- kilka śliwek
- 2 łyżki miodu
- cytryna
- koperek
- szczypiorek
Filet pokrój na porcje, umyj, osusz. Jabłko – w plastry, usuń gniazda nasienne, a śliwki – w ósemki. Pokrojone owoce podduś z niewielką ilością wody. Dodaj miód. Pstrąga skrop sokiem z cytryny, posól, zawiń w folię i piecz 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180°C. Usuń ewentualne ości. Porcję ryby ułóż na owocach, posyp drobno pokrojonym koperkiem i szczypiorkiem.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na rybkę dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama