Reklama

Reklama
  • 150 g ugotowanego mięsa (np. z indyka, kurczaka, cielęciny)
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • jajko
  • 2 łyżki kaszy kukurydzianej
  • łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki
  • 2 pomidory
  • ćwierć łyżeczki suszonej bazylii
  • 200 ml rosołku

Marchewkę i pietruszkę ugotuj na parze, zmiel razem z mięsem. Wyrób z kaszką kukurydzianą, jajkiem i zieloną pietruszką na gładką masę. Uformuj małe pulpeciki. Ugotuj w rosołku. Pomidory umyj, sparz wrzątkiem, drobno pokrój, dodaj 2 łyżki wody i bazylię. Gotuj 15 minut, aż sos zgęstnieje. Polej nim pulpety.

Reklama

Nasza rada: Maluszek może zjeść na obiad 2-3 takie pulpeciki, gdyż nie jest to samo mięso (tylko z warzywami). Do tego podawaj dziecku ziemniaczki purée oraz soczek.

Reklama
Reklama
Reklama