Pulpeciki z cielęciny
Pulpeciki z cielęciny - sprawdzony przepis dla niemowlaka.
Opublikowano: poniedziałek, 16 grudnia 2013 11:36
Reklama
Reklama
- ćwierć marchwi,
- pół małej pietruszki,
- pół łyżeczki pokrojonego w kostkę selera,
- 2 łyżki mielonej surowej cielęciny,
- 2 łyżeczki manny,
- pół łyżeczki posiekanej natki,
- pół żółtka,
- pół szklanki wody.
Reklama
Do zmielonej cielęciny dodaj żółtko, natkę i kaszę mannę. Wymieszaj i uformuj 3–4 małe pulpeciki. Warzywa umyj, obierz, opłucz. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na grubej tarce i razem z selerem wrzuć do wrzącej, lekko osolonej wody. Włóż pulpeciki i gotuj pod przykryciem ok. 30 minut. Pulpeciki (1–2 na porcję) podawaj z gotowaną jarzynką i ziemniaczkiem.
Reklama
Reklama
Reklama