Reklama
  • ćwierć marchwi,
  • pół małej pietruszki,
  • pół łyżeczki pokrojonego w kostkę selera,
  • 2 łyżki mielonej surowej cielęciny,
  • 2 łyżeczki manny,
  • pół łyżeczki posiekanej natki,
  • pół żółtka,
  • pół szklanki wody.

Reklama

Do zmielonej cielęciny dodaj żółtko, natkę i kaszę mannę. Wymieszaj i uformuj 3–4 małe pulpeciki. Warzywa umyj, obierz, opłucz. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na grubej tarce i razem z selerem wrzuć do wrzącej, lekko osolonej wody. Włóż pulpeciki i gotuj pod przykryciem ok. 30 minut. Pulpeciki (1–2 na porcję) podawaj z gotowaną jarzynką i ziemniaczkiem.

Reklama
Reklama
Reklama