Pulpety z indyka
Wypróbuj przepis na pulpety z indyka

Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 09:15
Reklama
Reklama
- udko z indyka
- pietruszka
- seler
- marchew
- jajko
- kleik ryżowy
- natka pietruszki
Reklama
Mięso umyj, zalej wrzącą wodą, gotuj na małym ogniu. Gdy zacznie mięknąć, dodaj umyte, obrane ze skórki i pokrojone warzywa. Gdy się ugotują, wyjmij je, ostudź, zmiel w maszynce. Dodaj żółtko i drobno posiekaną natkę pietruszki. Białko roztrzep, delikatnie połącz z masą warzywno-mięsną. Jeżeli jest za rzadka, zagęść ją kleikiem ryżowym. Formuj okrągłe pulpeciki, ugotuj na wywarze. Podawaj z purée ziemniaczanym lub ryżem.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Magdalena Drab, Maria Kaczyńska-Żandarowska
Dieta
Obiadek dla niemowlaka: jak go zrobić, co musisz wiedzieć, zanim zabierzesz się do gotowania [PRZEPISY]
redakcjamamotoja
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Karolina Stępniewska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska