Risotto wegetariańskie
Polecamy pyszne risotto bez mięsa.
- edipresse
Opublikowano: wtorek, 21 maja 2013 12:54
Reklama
Reklama
- 200 g ryżu
- 2 cebule
- 300 g pieczarek
- marchewka
- pomidor
- 200 mrożonego groszku
- nać pietruszki
- 500-700 ml bulionu
- sól, pieprz
- masło
Na maśle podsmażyć cebulę, dodać marchewkę, mrożony groszek i posiekane pieczarki. Smażyć do wyparowania wody z pieczarek. Dodać łyżkę świeżego masła, posiekanego pomidora i ryż. Gdy się zeszkli, dolać 1/2 szklanki bulionu. Stopniowo dolewać bulion i smażyć potrawę na wolnym ogniu. Po 20 minutach całość powinna być miękka i kremowa. Odstawić z ognia, wsypać natkę pietruszki i dodać łyżkę masła. Podawać natychmiast.
Reklama
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Reklama
Reklama
Reklama