Reklama

Reklama
  • 200 g ryżu
  • 2 cebule
  • 300 g pieczarek
  • marchewka
  • pomidor
  • 200 mrożonego groszku
  • nać pietruszki
  • 500-700 ml bulionu
  • sól, pieprz
  • masło

Na maśle podsmażyć cebulę, dodać marchewkę, mrożony groszek i posiekane pieczarki. Smażyć do wyparowania wody z pieczarek. Dodać łyżkę świeżego masła, posiekanego pomidora i ryż. Gdy się zeszkli, dolać 1/2 szklanki bulionu. Stopniowo dolewać bulion i smażyć potrawę na wolnym ogniu. Po 20 minutach całość powinna być miękka i kremowa. Odstawić z ognia, wsypać natkę pietruszki i dodać łyżkę masła. Podawać natychmiast.

Reklama

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama