Reklama
  • 2 małe plastry z piersi indyka (ok. 200 g)
  • mała marchewka
  • łyżeczka musztardy
  • łyżka oliwy z oliwek
  • gałązka rozmarynu
  • pół szklanki bulionu warzywnego
  • sól
  • biały pieprz
  • odrobina curry

Umyte i osuszone mięso zbij tłuczkiem, oprósz solą, pieprzem i z jednej strony posmaruj musztardą. Marchewkę pokrój w słupki i wrzuć na lekko osolony wrzątek. Gotuj około 10 minut, odcedź. Słupki marchewki ułóż na każdym mięsnym filecie, połóż też opłukaną małą gałązkę rozmarynu. Mięso zwiń i zepnij wykałaczką. Roladki obsmaż na oliwie. Zalej je bulionem i duś 10–15 minut, aż do momentu, gdy będą miękkie. Na koniec przypraw curry, solą, pieprzem i jeszcze chwilkę podduś.

Reklama

Polecamy przepis: rolady śląskie

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama