Reklama

Reklama
  • udko z kurczaka
  • marchewka
  • mała pietruszka
  • kawałek pora
  • mały kawałek selera
  • listek laurowy
  • ziarno ziela angielskiego
  • jajko
  • łyżka mąki

Mięsko umyj, zalej litrem wody. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj przez 45 minut, ale po półgodzinie włóż obrane warzywa. Ugotowany rosół przecedź. Mięso i marchew pokrój, możesz je dodać do zupki. Jajko umyj, wbij do kubeczka, rozetrzyj z mąką. Cienką strużką wlewaj do wrzącego rosołu. Gotuj około 2 minut.

Nasza rada: Możesz ugotować większą ilość takiego rosołku i zamrozić. Czysty (bez warzyw i mięsa) przyda się jako baza do przygotowywania innych zup.

Reklama

Zobacz też inne przepisy na zupy dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama