Rosołek z lanymi kluseczkami
Rosołek z domowymi lanymi kluseczkami jest doskonałą zupą już dla niemowlaka. Szybko się go gotuje. Jak do każdej niemal zupy warto dodać do niego drobniutko posiekaną natkę pietruszki.
- Edipresse
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 09:59
Reklama
Reklama
- udko z kurczaka
- marchewka
- mała pietruszka
- kawałek pora
- mały kawałek selera
- listek laurowy
- ziarno ziela angielskiego
- jajko
- łyżka mąki
Mięsko umyj, zalej litrem wody. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj przez 45 minut, ale po półgodzinie włóż obrane warzywa. Ugotowany rosół przecedź. Mięso i marchew pokrój, możesz je dodać do zupki. Jajko umyj, wbij do kubeczka, rozetrzyj z mąką. Cienką strużką wlewaj do wrzącego rosołu. Gotuj około 2 minut.
Nasza rada: Możesz ugotować większą ilość takiego rosołku i zamrozić. Czysty (bez warzyw i mięsa) przyda się jako baza do przygotowywania innych zup.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na zupy dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama