Ryba z brokułami
Gotowany filet z dorsza z brokułami.
- Mamo to ja
Opublikowano: czwartek, 6 sierpnia 2015 11:02
Reklama
Reklama
- 600 g filetów z dorsza
- 100 ml śmietanki 12%
- 250 ml mleka
- 2 cebule
- 300 g ugotowanych różyczek brokuła
- łyżeczka koperku
- łyżeczka soku z cytryny
- olej do smażenia
Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż lekko cebulę. Wlej mleko, sok z cytryny, wsyp koperek. Dodaj pokrojone na kawałki filety z dorsza i gotuj pod przykryciem około 10 minut. Na koniec dodaj różyczki brokuła i zalej śmietanką. Gotuj pod przykryciem jeszcze kilka minut.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na dania z ryb
Polecamy: Zupa rybna z łososia
Reklama
Reklama
Reklama