Ryba z warzywami
Ryba z warzywami - sprawdzony przepis dla dzieci.
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 09:33
Reklama
Reklama
- świeży filet z ryby morskiej,
- oliwa,
- marchewka,
- kalarepka,
- ziemniak,
- kilka różyczek kalafiora,
- łyżka serka mascarpone,
- łyżka posiekanego koperku,
- sól,
- pieprz,
- sok z cytryny.
Rybę lekko dopraw solą, pieprzem i cytryną, skrop oliwą i piecz w piekarniku ok. 20 minut. Rozgrzej w garnku oliwę, wrzuć pokrojoną marchewkę, kalarepkę, kalafiora, ziemniaka. Obsmaż krótko, wlej trochę wody, by warzywa się poddusiły, dopraw odrobiną pieprzu. Gdy warzywa są al dente, dodaj serek mascarpone i posiekany koperek, zagrzej. Podawaj z pieczoną rybą.
Reklama
Polecamy: Lin smażony przepis.
Reklama
Reklama
Reklama