Reklama
  • świeży filet z ryby morskiej,
  • oliwa,
  • marchewka,
  • kalarepka,
  • ziemniak,
  • kilka różyczek kalafiora,
  • łyżka serka mascarpone,
  • łyżka posiekanego koperku,
  • sól,
  • pieprz,
  • sok z cytryny.

Rybę lekko dopraw solą, pieprzem i cytryną, skrop oliwą i piecz w piekarniku ok. 20 minut. Rozgrzej w garnku oliwę, wrzuć pokrojoną marchewkę, kalarepkę, kalafiora, ziemniaka. Obsmaż krótko, wlej trochę wody, by warzywa się poddusiły, dopraw odrobiną pieprzu. Gdy warzywa są al dente, dodaj serek mascarpone i posiekany koperek, zagrzej. Podawaj z pieczoną rybą.

Reklama

Polecamy: Lin smażony przepis.

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama