Reklama

Reklama
  • 400 ml mleka roślinnego
  • 100 g ryżu
  • odrobina wody
  • 2 jabłka
  • łyżka masła
  • cynamon
  • syrop z agawy

Do garnka wlej wodę oraz mleko i zagotuj. Następnie wsyp ryż. Gotuj na małym ogniu, często mieszając. Po 10 minutach zdejmij garnek z ognia i odstaw na kilka minut (zostaw pod przykryciem), aby ryż "wypił" resztę mleka.
Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę. Podduś na maśle, dopraw cynamonem.
Ryż dosłodź syropem z agawy, wymieszaj. Następnie przełóż ryż do miseczek, na wierzch nałóż przygotowane jabłka z cynamonem. To idealna propozycja na ciepłe i pyszne śniadanie. Smacznego!

Reklama

Zobacz inne przepisy na śniadania dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama