Reklama

Reklama
  • 2 jajka
  • szklanka mąki
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • szczypta soli
  • łyżka oleju
  • pomarańcze i owoce sezonowe na nadzienie

Jajka, mąkę, mleko, szczyptę soli i olej wymieszaj mikserem, dodając tyle wody, aby ciasto miało niezbyt gęstą i gładką konsystencję. Usmaż cienkie naleśniki. Wystudź.
Owoce umyj, osusz, większe pokrój i wymieszaj. Pomarańczę umyj i sparz. Ze skórki wytnij cienkie paseczki do związania sakiewek. Z miąższu usuń błonki i pokrojony dodaj do nadzienia.
Z naleśników z farszem formuj sakiewki, zawiąż je skórką pomarańczową. Polej np. sosem waniliowym.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na desery dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama