Reklama

Reklama
  • pęczek rukoli
  • 3 pomidory
  • pół szklanki suszonych pomidorów w oliwie
  • 3 łyżki oliwy ze słoika z suszonymi pomidorami
  • 2 kromki bułki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki kaparów
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz

Reklama

Rukolę opłucz i osusz. Pomidory sparz, obierz, pokrój na ćwiartki. Suszone pomidory pokrój w paski. Łyżkę oliwy rozgrzej i usmaż na niej bułkę pokrojoną w kostkę. Grzanki obsyp posiekanym czosnkiem. Kapary osącz. Resztę oliwy wymieszaj z sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Sosem polej sałatę. Wymieszaj.

Reklama
Reklama
Reklama