Reklama

Sałatka:

Reklama
  • 1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Active
  • 1 duży ugotowany i obrany burak
  • 1 czerwona cebula
  • 200 g ugotowanej fasoli
  • 5 plasterków wędzonego boczku

Sos:

  • główka czosnku
  • 60 ml oliwy z oliwek
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki cukru

Na początku, do naczynia wyłóż mieszankę sałat. Boczek i buraka pokrój w plastry i dodaj cebulę posiekaną w piórka. Całość posyp fasolą. Kolejnym etapem będzie przygotowanie sosu, dlatego najpierw obetnij u górze główkę czosnku (2 mm od szczytu), a potem podlej kilkoma kroplami oliwy i zawiń w folię aluminiową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piecz przez około 40 minut. Po tym czasie wyjmij i odstaw do wystygnięcia. Zmieszaj oliwę z solą, pieprzem, sokiem z cytryny i bardzo drobno posiekanym rozmarynem. Następnie wypchnij czosnek z łupin i na koniec całość zmiksuj blenderem.

Reklama

Polecamy: Zielone smoothie
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama