Sałatka jarzynowa w słoiku
Sałatkę jarzynową zna w Polsce prawie każdy. znana niemal we wszystkich polskich domach. Przygotowuje się ją z warzyw pozostałych po gotowaniu wywaru na zupę. Można ją podać w... małych słoiczkach.
- mat. pras. Sandra
Opublikowano: poniedziałek, 28 stycznia 2019 14:50
Reklama
Reklama
- 3 ugotowane ziemniaki
- 3 ugotowane marchewki
- 1 ugotowana pietruszka
- kilka ogórków kiszonych lub konserwowych, np. marki Sandra
- puszka kukurydzy, np. marki Sandra
- 3 ugotowane na twardo jajka
- majonez
- sól, pieprz do smaku
- Ugotowane wcześniej, np. przy okazji gotowania wywaru na zupę lub rosołu, ziemniaki, marchewki, pietruszkę, ogórki i jajko pokrój w kostkę.
- Dodaj kukurydzę.
- Wszystko razem wymieszaj.
- Dodaj majonez i dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Nałóż do słoiczków.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na sałatki dla dzieci
Reklama
Reklama
Reklama