Reklama
  • 500 g jarzyn (marchewka, pietruszka, seler)
  • 200 g białego ryżu
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 8-10 łyżek majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku

Ugotuj warzywa, jajka i ryż (wszystko oddzielnie). Ugotowane warzywa, ogórki i jajka pokrój w kostkę i wymieszaj z ugotowanym ryżem. Dodaj odsączoną kukurydzę i groszek, a następnie majonez, musztardę. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i dopraw do smaku.

Źródło: materiały prasowe Kupiec

Zobacz także
Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama