Sałatka Jasia i Małgosi - przepis dla dzieci
Polecamy przepis na warzywną sałatkę bogatą w witaminy.
Opublikowano: piątek, 20 grudnia 2013 09:57
Reklama
Reklama
- pół główki kapusty pekińskiej
- 2–3 czerwone jabłka
- sok z cytryny
- 5 dkg orzechów włoskich
Sos:
- pół kubeczka jogurtu
- sok z połowy cytryny
- szczypta cukru
- sól
- pół łyżki oleju sezamowego (lub oliwy z oliwek)
Reklama
Kapustę oczyść, umyj i dokładnie odsącz. Poszatkuj. Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój ze skórką w cienkie płatki i skrop cytryną. Pomieszaj z kapustą i posiekanymi orzechami. Przygotuj sos, łącząc wszystkie składniki, i polej nim sałatkę. Wymieszaj i odstaw na trochę, by nabrała smaku.
Reklama
Reklama
Reklama