Reklama

Reklama
  • 150 g ciemnych i jasnych winogron
  • opakowanie sosu sałatkowego czosnkowo-ziołowego
  • 150 g rukoli
  • 120 ml jogurtu naturalnego
  • 80 g sera z niebieską pleśnią
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • kiełki do dekoracji

Winogrona i rukolę umyj. Winogrona przekrój na połówki i wyciągnij z nich pestki. Później pokrój ser w kostkę, przełóż składniki do miski. Polej wcześniej przygotowanym sosem jogurtowo-czosnkowym i wszystko dokładnie wymieszaj. Przygotowaną sałatkę przełóż na talerze, ozdób kiełkami i orzechami, które wcześniej możesz uprażyć na patelni lub w piekarniku, aby były bardziej chrupiące.

Źródło: materiały prasowe Knorr/pw

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama