Reklama

Reklama
  • 1 garść szpinaku
  • 2 pomarańcze
  • 15 dag sera feta
  • 4 łyżki migdałów
  • 1 łyżka żurawiny
  • olej rzepakowy
  • 1 ząbek czosnku
  • sól morska
  • pieprz kolorowy ziarnisty

Szpinak umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu. Jedną pomarańczę obrać ze skórki i białej błonki następnie pokroić w kosteczkę. Przygotowaną pomarańczę wrzucić do szpinaku. Później dodać migdały, żurawinę i pokrojony w kostkę ser feta.

Sos:

Z drugiej pomarańczy wycisnąć sok, łącząc go z olejem rzepakowym. Posolić i dodać wyciśnięty
czosnek. Wszystkie składniki sosu wymieszać. Sosem polać sałatkę i doprawić pieprzem.

Źródło: materiały prasowe Bakaland

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama