Reklama
  • 40 dag fileta z indyka,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 opakowanie mixu sałatkowego Fit&Easy active,
  • 1 puszka ananasów,
  • 3 łodygi selera naciowego,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • ½ łyżeczki curry,
  • sól,
  • olej

Mięso kroimy w kostkę, przesmażamy na złoty kolor na oleju, po czym odstawiamy, aby ostygło. Plastry ananasa osączamy i kroimy na mniejsze kawałki, a łodygi selera naciowego kroimy w plasterki. Mieszankę sałat przekładamy do miski. Na nią wykładamy mięso, osączoną kukurydzę, ananasa i seler. Sałatkę polewamy dresingiem z majonezu, jogurtu, curry i doprawionym solą.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama