Reklama

Reklama
  • 100 g wędzonego łososia
  • pół szklanki jagód
  • opakowanie sosu sałatkowego koperkowo - ziołowego
  • kilka liści świeżego szpinaku
  • 80 g mieszanki sałat
  • mały słoik marynowanych buraczków
  • kilka gałązek świeżego koperku
  • garść kiełków lucerny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • opcjonalnie grzanki

Sałaty umyj, osusz i porwij na kawałki. Buraczki odcedź z zalewy i pokrój na małe cząstki. Następnie w salaterce połącz mieszankę sałat, buraczki i wcześniej umyte jagody. Na koniec pokrój łososia w cienkie plasterki i ułóż na sałacie. Wszystko polej sosem połączonym z oliwa i wodą i dokładnie wymieszaj. Całość możesz zaserwować z kiełkami lucerny i koperkiem jako dekoracja. Sałatkę możesz podawać z chrupiącymi grzankami.

Źródło: materiały prasowe Knorr/pw

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama