Reklama

Reklama
  • 1 opakowanie roszponki
  • 200 g świeżych, umytych i pokrojonych w plastry truskawek
  • 100 g soczystych jagód, ewentualnie borówek
  • 2 brzoskwinie lub 5 moreli
  • 1 awokado, obrane i pokrojone w cząstki
  • 2 łyżki orzechów piniowych lub laskowych (surowych, niesolonych)

Dressing:

  • sok z 2 cytryn
  • 2 łyżeczki miodu pszczelego (najlepiej "surowego" miodu)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta słodkiej papryki do smaku

Sok z cytryny, miód, oliwę z oliwek, słodką paprykę dokładnie wymieszaj.

Do miski włóż owoce, dodaj roszponkę oraz dressing. Całość posyp orzeszkami. Sałatka idealnie komponuje

się z tostami lub croissantami.

Źródło: materiały prasowe/ przepis Sylwii Wiesenberg, ambasadorki marki Fit&Easy.g.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama