Sałatka z rukoli, fasolki szparagowej i pomidorów
Zobacz przepis na sałatkę z rukoli, fasoli i pomidorów. Może ona być dodatkiem do obiadu lub propozycją na "lekką" kolację. Jesteśmy pewni, że zasmakuje całej rodzinie.
Opublikowano: czwartek, 14 sierpnia 2014 10:34
Reklama
Składniki:
Reklama
- garści żółtej fasolki szparagowej,
- ½ opakowania rukoli,
- opakowanie pomidorków koktajlowych,
- 1/3 słoika suszonych pomidorów
Dressing:
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- łyżeczka ziół prowansalskich
- łyżeczki octu balsamicznego
Do miski wrzuć ugotowaną na parze i odsączoną fasolkę.
Pomidorki pokrój na połówki, a suszone pomidory na cienkie paski – wszystko podsmaż chwilę na patelni. Fasolę, pomidory oraz ukolę mieszamy w salaterce. Tuż przed podaniem sałatkę polej wcześniej przygotowanym dressingiem.
Przygotowanie dressingu: oliwę, wyciśnięte dwa ząbki czosnku, sól, pieprz oraz zioła prowansalskie i ocet balsamiczny dokładnie wymieszaj. Podawaj wraz z sałatką.
Źródło: materiały prasowe Termisil
Reklama
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki
Reklama
Reklama
Reklama