Składniki:

Reklama
  • garści żółtej fasolki szparagowej,
  • ½ opakowania rukoli,
  • opakowanie pomidorków koktajlowych,
  • 1/3 słoika suszonych pomidorów

Dressing:

  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • łyżeczki octu balsamicznego

Do miski wrzuć ugotowaną na parze i odsączoną fasolkę.
Pomidorki pokrój na połówki, a suszone pomidory na cienkie paski – wszystko podsmaż chwilę na patelni. Fasolę, pomidory oraz ukolę mieszamy w salaterce. Tuż przed podaniem sałatkę polej wcześniej przygotowanym dressingiem.
Przygotowanie dressingu: oliwę, wyciśnięte dwa ząbki czosnku, sól, pieprz oraz zioła prowansalskie i ocet balsamiczny dokładnie wymieszaj. Podawaj wraz z sałatką.

Zobacz także

Źródło: materiały prasowe Termisil

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama