Schab nadziewany szpinakiem, suszonymi pomidorami fetą
Bez pieczonego mięsa nie ma świąt wielkanocnych. Powinny pojawić się na stole obok jajek i pasztetu. To najpopularniejszych dania na Wielkanoc. Schab zawsze warto nafaszerować. Tym razem proponujemy szpinak, suszone pomidory i fetę.
- mat. pras. Hortex
Opublikowano: poniedziałek, 4 marca 2019 11:49
Reklama
Reklama
- szpinak w liściach, np. Hortex
- 1 - 1,5 kg schabu bez kości
- 70 g suszonych pomidorów
- 70 g sera feta
- sól, pieprz
- łyżka oleju
- Szpinak podsmaż na łyżce oleju i dopraw go.
- Pomidory pokrój w paski, a fetę pokrusz.
- Schab natnij wzdłuż, nałóż szpinak, pomidory suszone i fetę i zwiń.
- Obwiń sznurkiem do wędlin.
- Posmaruj wierzch mięsa olejem, posól i popieprz.
- Ułóż na blaszce i piecz 1,5 godziny w 190 st. C.
Reklama
Zobacz też inne przepisy z mięsem
Reklama
Reklama
Reklama