Reklama

Reklama
  • 1 kg schabu środkowego bez kości
  • 20 dag liści szpinaku
  • czerwona papryka
  • 10 dag sera żółtego w plastrach
  • sól
  • pieprz

Długim ostrym nożem rozetnij schab na płat mięsa. Oprósz solą i pieprzem.
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Liście szpinaku przebierz, zblanszuj we wrzątku.
Na płacie mięsa ułóż plastry sera, na nich paprykę i liście szpinaku. Całość zroluj i zwiąż bawełnianą nicią. Włóż do foliowego rękawa, podlej odrobiną wody i zepnij spinkami.
Mięso wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 60 minut w temp. 180 st.C.

Reklama

Zobacz więcej przepisów z pomysłami na obiad dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama