Schab z papryką i szpinakiem
Schab to dobre mięso już na rocznego dziecka. Wypróbuj nasz przepis na schab z papryką i szpinakiem, który jest świetnym pomysłem na obiad.
- Edipresse
Opublikowano: poniedziałek, 25 lipca 2016 14:49
Reklama
Reklama
- 1 kg schabu środkowego bez kości
- 20 dag liści szpinaku
- czerwona papryka
- 10 dag sera żółtego w plastrach
- sól
- pieprz
Długim ostrym nożem rozetnij schab na płat mięsa. Oprósz solą i pieprzem.
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Liście szpinaku przebierz, zblanszuj we wrzątku.
Na płacie mięsa ułóż plastry sera, na nich paprykę i liście szpinaku. Całość zroluj i zwiąż bawełnianą nicią. Włóż do foliowego rękawa, podlej odrobiną wody i zepnij spinkami.
Mięso wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 60 minut w temp. 180 st.C.
Reklama
Zobacz więcej przepisów z pomysłami na obiad dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama