Reklama

Część serowa:

Reklama
  • 450 g twarożku kanapkowo-sernikowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki budyniu waniliowego
  • 50 g cukru pudru

Część brownie:

  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 70 g masła
  • 200 g mąki
  • 2 jajka
  • około 100 ml mleka
  • 2 łyżki kakao
  • szczypta soli
  • 200 g wiśni mrożonych lub odsączonych z kompotu

Zmiksuj twarożek z jajkami, cukrem i budyniem. Tak przygotowaną masę wylej do natłuszczonej foremki (najlepiej o wymiarach 20x30 cm). Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Mąkę wymieszaj z kakao i solą. Dodaj mleko, jajka i przestudzoną czekoladę z masłem. Porcje ciasta nakładaj nierównomiernie na warstwę serową (jest cięższa, więc się w nią "wtopi"). Nożem możesz tworzyć esy-floresy łącząc obie masy. Następnie powtykaj w ciasto wiśnie.
Piecz około 40 minut w 180 st. Ostudź i schłodź ciasto, pokrój w kwadraty przed podaniem.

Zobacz inne przepisy na ciasta dla dziecka

Reklama

Przepis pochodzi z materiałów prasowych przesłanych przez firmę Wieluń, producenta serka "Mój ulubiony".

Reklama
Reklama
Reklama