Sernikobrownie z wiśniami
Sernikobrownie z wiśniami to kompozycja puszystego twarożku z odrobiną ciasta czekoladowego i wiśni. Wykorzystaj nasz przepis na sernikobrownie z wiśniami.
Część serowa:
- 450 g twarożku kanapkowo-sernikowego
- 2 jajka
- 2 łyżki budyniu waniliowego
- 50 g cukru pudru
Część brownie:
- 100 g czekolady gorzkiej
- 70 g masła
- 200 g mąki
- 2 jajka
- około 100 ml mleka
- 2 łyżki kakao
- szczypta soli
- 200 g wiśni mrożonych lub odsączonych z kompotu
Zmiksuj twarożek z jajkami, cukrem i budyniem. Tak przygotowaną masę wylej do natłuszczonej foremki (najlepiej o wymiarach 20x30 cm). Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Mąkę wymieszaj z kakao i solą. Dodaj mleko, jajka i przestudzoną czekoladę z masłem. Porcje ciasta nakładaj nierównomiernie na warstwę serową (jest cięższa, więc się w nią "wtopi"). Nożem możesz tworzyć esy-floresy łącząc obie masy. Następnie powtykaj w ciasto wiśnie.
Piecz około 40 minut w 180 st. Ostudź i schłodź ciasto, pokrój w kwadraty przed podaniem.
Zobacz inne przepisy na ciasta dla dziecka
Przepis pochodzi z materiałów prasowych przesłanych przez firmę Wieluń, producenta serka "Mój ulubiony".