Reklama

Reklama
  • 2 pszenne placki tortilli
  • 1 łyżka serka naturalnego homogenizowanego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 zielona papryka
  • 1 pomidor
  • ½ łodygi selera naciowego
  • 4 plastry sera mozzarella
  • 1 kostka sera z niebieską pleśnią (opcjonalnie)
  • 1 łyżka suszonego czosnku
  • 1 łyżka szczypiorku
  • sól i pieprz

W małym naczyniu mieszamy dokładnie serek homogenizowany, majonez i czosnek. Powstałym kremem smarujemy placki pszenne i układamy na nich kolejno plastry pomidora, poszatkowaną paprykę oraz pokrojony drobno seler naciowy. Całość posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem, solą oraz pieprzem. Następnie na wierzchu układamy plastry mozzarelli i posypujemy startym niebieskim serem pleśniowym. Placki tortilli składamy na pół i wkładamy do piekarnika na około 7-10 minut na 170 C.

Reklama

Zobacz więcej przepisów z warzywami dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama