Reklama

Reklama
  • 30 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 30 g siemienia lnianego
  • 30 g otrębów owsianych
  • 25 g wiórków kokosowych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 250 g mleczka kokosowego
  • 250 g wody
  • 2 szczypty cynamonu, do dekoracji
  • 100 g malin, do dekoracji
  • 60 g jeżyn, do dekoracji

Orzechy rozgnieść i przenieść do innego naczynia. Siemię lniane zmielić i przesypać do garnka. Dodać otręby owsiane, wiórki kokosowe, mleko kokosowe i wodę, gotować przez ok 10. minut. Siemiankę rozlać do dwóch miseczek, oprószyć cynamonem, udekorować malinami, jeżynami, wiórkami kokosowymi i rozdrobnionymi wcześniej orzechami.
Siemiankę podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na pożywne śniadania dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama