Reklama

Reklama
  • 1 kg skrzydełek
  • opakowanie papryki jalapeno bez oleju, np. marki Kühne
  • 30 g masła
  • 2 płaskie łyżki brązowego cukru
  • łyżka miodu
  • buteleczka sosu Hot Chili, np. marki Kühne
  • sól
  • pieprz

Skrzydełka opłucz i wrzuć do miski. Dodaj rozpuszczone masło, brązowy cukier, miód i kilka łyżek sosu chili. Dopraw solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszaj i odstaw mięso do zamarynowania. W tym czasie przygotuj sos. Pokrój w drobną kostkę paprykę jalapeno i połącz ją z pozostałym sosem chili. Na rozgrzaną patelnię grillową wyłóż skrzydełka i grilluj przez ok. 30 minut. Podawaj razem z przyrządzonym sosem.

Reklama

Zobacz też inne przepisy na dania z grilla

Reklama
Reklama
Reklama