Reklama
  • parówki dobrej jakości, np. Polanki JBB
  • pomidorki koktajlowe
  • garść rukoli
  • słone paluszki
  • ser mozzarella
  • oliwki

  1. Ugotuj parówki, a następnie przekrój je na pół.
  2. Z jednej części zetnij spód, od połowy w stronę ogona, formując ciało ślimaka.
  3. Z drugiej części parówki odetnij grubszy plasterek na środek muszli, pozostałą część natnij praktycznie do końca, nie przecinając jednak spodu.
  4. Na ciało ślimaka nałóż krążek, na to ponacinaną część jako muszlę.
  5. Z sera i oliwek wytnij oczy, a rogi z paluszków.
  6. Na talerzu ułóż rukolę, pokrojone pomidorki, a na koniec ślimaczki.
  7. Podaj z kromką chleba posmarowaną masłem.
Reklama

Zobacz też

Reklama
Reklama
Reklama