Ślimaki z parówek
Ślimaki z parówek to świetny pomysł na twórczą zabawę z dzieckiem w kuchni. Maluchy nie tylko z chęcią zjedzą tak przygotowane śniadanie, ale też sporo mogą się nauczyć.
- mat. pras. JBB Bałdyga
Opublikowano: czwartek, 30 stycznia 2020 11:04
Reklama
Reklama
- parówki dobrej jakości, np. Polanki JBB
- pomidorki koktajlowe
- garść rukoli
- słone paluszki
- ser mozzarella
- oliwki
- Ugotuj parówki, a następnie przekrój je na pół.
- Z jednej części zetnij spód, od połowy w stronę ogona, formując ciało ślimaka.
- Z drugiej części parówki odetnij grubszy plasterek na środek muszli, pozostałą część natnij praktycznie do końca, nie przecinając jednak spodu.
- Na ciało ślimaka nałóż krążek, na to ponacinaną część jako muszlę.
- Z sera i oliwek wytnij oczy, a rogi z paluszków.
- Na talerzu ułóż rukolę, pokrojone pomidorki, a na koniec ślimaczki.
- Podaj z kromką chleba posmarowaną masłem.
Reklama
Zobacz też
Reklama
Reklama
Reklama