Reklama

Reklama
  • ½ puszki mango
  • ½ puszki gruszek
  • 2 nieduże świeże ananasy
  • 4 banany
  • 1 limonka
  • 2 jogurty typu greckiego
  • 7 łyżek mrożonych malin
  • 6 łyżek miodu
  • 6 łyżek migdałów
  • 6 łyżek orzechów włoskich
  • 6 łyżek orzechów nerkowca

Od ananasów odcinamy liście, przekrajamy je na pół i drylujemy. Następnie kroimy w drobną kostkę miąższ z ananasa, mango, gruszki oraz banany. Owoce skrapiamy wyciśniętym sokiem z limonki. W osobnym naczyniu za pomocą blendera miksujemy migdały, orzechy włoskie oraz orzechy nerkowca. Następnie jogurt grecki mieszamy z miodem. Do wydrylowanych połówek ananasa nakładamy na przemian warstwę owoców, jogurtu z miodem oraz orzechów. Gotowe ananasy z owocami schładzamy w lodówce. Przed samym podaniem polewamy ich zawartość musem ze zmiksowanych malin.

Reklama

Zobacz więcej przepisów z owocami dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama