Reklama
  • 160 g miękkiego masła,
  • 130 g cukru,
  • 320 g mąki,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego,
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 120 g cukierków czekoladowych typu lentylki.

1Wymieszaj mąką z sodą i cukrem waniliowym. Mikserem utrzyj masło z cukrem, dodaj jajko i stopniowo dodawaj mąkę Zwiń ciasto i włóż na 5-7 minut do zamrażarki Wyłóż ciasto na papierze do pieczenia, przykryj z wierzchu drugi arkusz i rozwałkuj ciasto na ok 1 cm Wykrawaj choinki za pomocą foremki i wciśnij bombki (lentylki) Piecz ok. 15 min w 180 st. C.
Ciasteczka można spożywać zaraz po wystygnięciu, następnego dnia robią się kruche, z czasem mięciutkie - zawsze są pyszne i szybko znikają. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na ciasteczka

Zobacz także
Reklama

Przepis nadesłany na konkurs "Świąteczne wypieki z Babyonline.pl" nadesłane przez Igę Boniecką.

Reklama
Reklama
Reklama