Reklama
  • 1 kg buraków
  • 1 kg marchwi
  • 350 g czarnej rzodkwi (czarnej rzepy)
  • 200 g korzenia selera
  • 350 g korzenia pietruszki
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny

Surowe buraki, seler i rzodkiew obierz ze skórki i umyj pod bieżącą wodą. Marchew, pietruszkę oczyść i również opłucz pod bieżącą wodą. Z warzyw wyciśnij sok w sokowirówce. Do wyciśniętego soku dodaj sok z cytryny i dokładnie wymieszaj. Sok można go podawać od razu po przygotowaniu lub wstawić do lodówki do schłodzenia.

Przepis nadesłany przez Magdę na konkurs "Smaczne i zdrowe soki dla dziecka".

Zobacz także
Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe soki
Przeczytaj: Jak działa sokownik

Reklama
Reklama
Reklama